Engelenhof Sittard :: Het plan :: Het plan

Engelenhof maakt het centrum weer compleet

Tussen vestingwal en binnenstad

Op het terrein van het voormalige Sirkel Theater wordt een uniek stukje binnenstad gerealiseerd. Gebouwd in kleinschalige bouwblokken van twee tot drie verdiepingen hoog, voorzien van een kap. Daartussen verscholen liggen intieme, groene pleintjes en het gemeentelijk monument het Moutschuur uit de achttiende eeuw.

Engelenhof grenst aan de noord- en oostzijde aan de stadswal bij Fort Sanderbout. Aan de andere zijden wordt het gebied begrensd door de Putstraat en Pullestraat. Engelenhof wordt dus omgeven door beschermd stadsgezicht. De architectuur sluit daar dan ook naadloos op aan. De kleurstelling in wit, grijs en rood doet denken aan authentieke oude panden in de Sittardse binnenstad. Ook het materiaalgebruik en de detaillering van kozijnen, hekwerken, dakranden en goten zijn zorgvuldig afgestemd op de historische omgeving. Engelenhof maakt van dit deel van het centrum van Sittard weer een samenhangend geheel.

Virtuele tour Engelenhof Sittard

De verkaveling

De basis is een sfeervol hof. Autovrij en kleinschalig.

Verkaveling Engelenhof

Een besloten hof, in hartje stad

Wonen in Engelenhof is stads wonen. Sla een paar hoeken om en je staat op de markt, midden in het centrum. En toch is Engelenhof straks een rustig en besloten hofje, met ruime woningen met eigen stadstuinen. Auto's kom je in de buurt niet tegen.

Heden en verleden komen samen

In Engelenhof is het genieten van hedendaags wooncomfort met wortels in het verleden. Vormen, kleuren en materialen passen bij de historische binnenstad. De oude moutschuur in het midden van het gebied en de opgangen naar de stadswallen gaan als vanzelfsprekend op in de nieuwe architectuur.

'In Engelenhof ben je thuis in hartje Sittard'

Bekijk de woningen